• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Підсумки ІІІ ступеня адміністративно-господарського контролю за 2017 рік

Підсумки ІІІ ступеня адміністративно-господарського контролю за 2017 рік

2018-01-24

Відповідно до вимог Закону України «Про охорону праці», Положень «Про організацію роботи з охорони праці учасників навчально-виховного процесу в установах і закладах освіти», «Про оперативний адміністративно-громадський контроль за станом охорони праці в закладі» проведена перевірка організації роботи з охорони праці в 2017 році в структурних підрозділах ЗДО.

Під час перевірки виявлено, що в ЗДО №33 «Казка» на належному рівні здійснюється робота щодо поліпшення охорони життя і здоров’я учасників освітнього процесу, поліпшення умов праці та навчання.

Заклад забезпечено необхідними нормативними документами з охорони праці. Адміністрацією закладу приділяється належна увага виконанню комплексних заходів щодо безпеки життєдіяльності учасників освітнього процесу. Згідно з вимогами ст.13 Закону України «Про охорону праці» в ЗДО створені належні умови праці, а також забезпечується додержання вимог законодавства щодо прав працівників у галузі охорони праці, розроблені та затверджені положення, інструкції, інші акти з безпеки життєдіяльності, що діють у межах закладу та встановлені правила виконання робіт, поведінки працівників на території, у коридорах, приміщеннях та майданчиках закладу.

Контроль за станом дотримання вимог з охорони праці в 2017 році здійснювався відповідно до наказу по ЗДО від 22.08.2017 №52 «Про організацію охорони праці,

безпеку життєдіяльності та виконання інструкції по охороні життя і здоров’я дітей».

Відповідно плану-графіку внутрішньосадового контролю та з метою покращення стану охорони праці в ЗДО здійснювалась перевірка:

- санітарно-гігієнічних та санітарно-побутових умов роботи працівників;

- дотриманням у належному безпечному стані території закладу;

- проведення медичних оглядів працівників;

- забезпеченням працівників відповідно до законодавства спецодягом, наявності в підрозділах інструкцій з охорони праці;

З метою визначення надійності та стійкість конструкцій, їх відповідність вимогам техніки безпеки, протягом року проводився постійний моніторинг технічного стану будівель та споруд, обстеження технічного стану спортивних споруд та обладнання фізкультурної зали, ігрових та спортивного майданчиків. Результати обстеження зафіксовані у відповідних актах. Регулярно контролюється виконання інструкцій з БЖД, стан дотримання вимог охорони праці, протипожежного стану закладу, ведення журналів оперативного адміністративно-громадського контролю. Дані питання розглянуто на виробничих та оперативних нарадах. Порушень техніки безпеки не виявлено.

Директором ЗДО №33 Швиденко В.В. надавалась практична допомога по усуненню виявлених недоліків з питань охорони праці та в розробці відповідної нормативної документації.

Відповідно до Комплексних заходів по протипожежній безпеці закладу проведено планову перезарядку вогнегасників, замінено вікно другого поверху лівого крила та пожежні виходи у 4 вікових групах, оновлено інформаційний куточок охорони праці, пожежної безпеки та цивільного захисту.

Адміністрацією та профспілковим комітетом виконувались положення Колективного договору (розділ VI. «Охорона праці»). Відповідно до результатів атестації робочих місць та Постанови Кабінета Міністрів України від 17.11.1997р. № 1290 “ Про затвердження списків виробництв, робіт, цехів, професій і посад, зайнятість працівників в яких дає право на щорічну додаткову відпустку за роботу із шкідливими і важкими умовами праці та за особливий характер праці ”, працівники закладу отримали додаткову оплачувану відпустку:

- сестра медична – 7 днів;

- завгосп – 4 дня

Відповідно до ст. 43, 50 Конституції України, ст. 18 Закону України «Про охорону праці», на виконання п. 3.3., п.3.4., п.3.10, п.3.12, п.3.13 «Положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці в закладах, установах, організаціях, підприємствах підпорядкованих Міністерству освіти і науки України», затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 18 квітня 2006 року №304, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 07.09.2006р. №806/12680, на підставі наказу управління освіти Первомайської міської ради від 25.08.2016 №191 «Про перевірку знань у педагогічних і технічних працівників закладів освіти з питань охорони праці, пожежної безпеки, електробезпеки та медичної підготовки (надання першої долікарської допомоги) 02 червня 2017 року проведено залік по перевірці знань з питань охорони праці з усіма категоріями працівників закладу.

Виявлено, що працівниками закладу дотримуються вимоги Законів України «Про дорожній рух», «Про пожежну безпеку», Положення про організацію роботи з охорони праці учасників навчально-вихованого процесу в установах і закладах освіти, Затвердженого Міністерством освіти і науки України від 01.08.2001р. № 563.

В планах освітньої роботи з дітьми вікових груп простежується системність в роботі з навчання дорожнього руху, пожежної безпеки, поведінці на вулиці та вдома, правилам поведінки на воді, з колючими та ріжучими предметами, отруйними рослинами та комахами.

Протягом року з відповідною періодичністю з працівниками проведено повторні та цільові інструктажі. З працівниками, які в 2017 р. прийняті на роботу, проведено вступний та первинний інструктажі. Вони ознайомлені з Правилами внутрішнього розпорядку, умовами праці на робочому місці та Статутом ДНЗ. Записи про їх проведення зафіксовані в журналі реєстрації інструктажів з охорони праці. .

За результатами перевірки було встановлено, що протягом 2017 року заходи з охорони праці, які передбачені в плані роботи в п.VІ колективного договору, а також комплексні заходи для досягнення встановлених нормативів та підвищення існуючого рівня охорони праці в закладі були виконані.

Проте у роботі з даного напрямку є ряд проблемних питань, які потребують вирішення:

· Встановлена автоматична пожежна сигналізація не обслуговується відповідними службами;

· В журналах адміністративно-господарського контроль не завжди фіксуються недоліки стану групових кімнат та їх обладнання;

· Потребують заміни вікна в гупових кімнатах старшої «А» та «Б» груп, двері пожежного виходу ІІ молодшої групи;

· Потребує комплексного ремонту каналізаційна система та водопровід.

Виходячи з вищевикладеного, з метою покращення роботи з питань ОП та безпеки життєдіяльності учасників освітнього процесу

Рекомендую:

1. Стан охорони праці у закладі за результатами ІІІ ступеня адміністративно-громадського контролю за 2017 рік вважати задовільним.

2. Відповідальному за охорону праці в ЗДО Середенко О.В. та завідувачу господарства Руденко Н.М.:

2.1. Забезпечувати належне утримання будівель, споруд, обладнання та устаткування, моніторинг їх технічного стану.

Термін: постійно

2.1. Звітувати про підсумки проведення ІІІ ступеню оперативно – громадського контролю за станом охорони праці в закладі за 2017 рік на виробничій нараді 19.01.2018 року.

3. Вихователям всіх вікових груп:

3.1. Щоденно проводити адміністративно-громадський контроль групових кімнат та їх обладнання. Результати своєчасно фіксувати у відповідних журналах

Термін: постійно

3.2. Про виявлені недоліків повідомляти робітника по обслуговуванню приміщень Турчанова С.А.

Термін: постійно

4. Робітнику по бслуговуванню приміщень Турчанову С.А.

4.1. Оперативно усувати недоліки, виявлені під час адміністративно - громадського контролю.

Кiлькiсть переглядiв: 220

Коментарi